Selasa, 18 Mac 2014

Masalah lingkaran gelap bawah mata atau dark circle kebanyakannya dialami oleh wanita.Masalah ini terjadi disebabkan oleh beberapa faktor seperti :

  • Alahan
  • Atopic Dermatitis (ekzema)
  • Faktor gaya hidup seperti merokok,tekanan,kurang tidur
  • Pigmentasi
  • Keletihan
  • Ciri-ciri kulit wajah anda sendiri
  • Faktor genetik
  • Pengaliran darah yang tidak stabil
  • Penurunan berat badan yang agak mendadak
  • Mempunyai masalah pinggang dan juga perut
  • Tisu lemak dan cecair
  • Masalah sinus
Berikut adalah petua untuk menghilangkan lingkaran gelap bawah mata yang mungkin dapat membantu :
  • Dengan menggunakan hirisan nipis timun,ubi kentang atau tomato yang dilekapkan pada mata anda.Cara ini mampu mengurangkan keletihan mata dan melancarkan peredaran darah di bahagian mata.
  • Rendamkan 2 uncang teh ke dalam air sejuk selama beberapa minit,buang air yang berlebihan pada uncang dan letakkan pada mata selama 10 minit.Ianya bagus untuk kulit.
  • Sapukan minyak almond paga lingkaran gelap bawah mata tersebut pada setiap pagi dan malam.Urut secara lembut.
  • Pengambilan makanan yang mengandungi zat besi,vitamin C dan asid folik.
  • Elakkan minuman berkafein,gula,alkohol dan kurangkan pengambilan makanan yang bergaram
  • Sebaik-baiknya berhentilah merokok dan tidur dengan secukupnya.
Lingkaran gelap bawah mata ini juga boleh dikurangkan dengan pengambilan secara konsisten produk dari Shaklee iaitu ESP (energizing soy protein).ESP merupakan susu soya NON-GMO yang kaya dengan sumber protein untuk penghasilan sel-sel baru yang sangat penting untuk kulit.Ia mengandungi 9 jenis asid amino perlu yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia.

ESP Shaklee


Testimoni pengguna

Kata Puan Linda :

" Salam,saya nak share pengalaman saya menggunakan ESP.Pada asalnya saya ambil ESP ni sebab nak pekatkan susu supaya anak tak bergayut lama.Tapi bila dah 4 bulan ambil ESP ni baru saya perasan,kulit muka saya bertambah gebu dan berseri.Tu pun sebab ditegur husband dan adik-beradik.Lepas tu kulit tak berminyak sangat macam dulu.Jerawat pun susah nak timbul.If ada pun mesti cepat je surut.N yang paling best.Dari saya kecil,mata bawah ada dark circle.Tapi sekarang macam tak caye,takde dark circle pun dekat keliling mata.Thanks to Shaklee coz semua produk dari Shaklee tak pernah mendukacitakan.Semua suplemen yang saya ambil memang cepat nampak kesannya.Yang paling best niat kita nak buat benda lain tapi yang lain-lain pun turut sama nampak kesan."


ESP memang best dan yang paling best sepanjang bulan ni,ESP ada promosi BELI 6 PERCUMA 1....
Bolehla kongsi-kongsi beli dengan keluarga ,kawan-kawan...Promosi ESP ni hanya ada 2 tahun sekali je tau.
Rugi tak borong...
Berminat dengan sebarang produk Shaklee boleh la hubungi saya...

Teman Shaklee Anda,

NOREHAN SAAD
ID NO: 969248
SMS/WHASSUP: 012-9466377
EMAIL: norehansaad81@gmail.com

PENGEDAR SHAKLEE YANG SAH DI KAWASAN KUALA ROMPIN,PAHANG.
COD : KUALA ROMPIN,PAHANG
JUGA MENERIMA ORDER DARI SELURUH MALAYSIA MELALUI PENGHANTARAN POS LAJU...

* KONSULTASI PERCUMA
* HARGA ISTIMEWA

0 ulasan:

Catat Ulasan

Categories

Dikuasakan oleh Blogger.

Follow by Email

Jom kenal

Popular Posts

Jom borak

Pengunjung blog