Ahad, 18 Ogos 2013

GARLIC COMPLEX SHAKLEE

Salam semua....macam mana mood raya anda semua...seronok ke....yang tak ada masalah kesihatan pasti seronok berkunjung ke rumah saudara mara..tapi ada juga yang dilanda demam di musim raya ni..kesian kat anak-anak yang demam bila time raya..kan ..nk melawat sanak saudara pun tak berkesempatan..tapi shaklee ada satu produk yang bertindak sebagai antibiotik semulajadi yang amat berkesan untuk melegakan demam selsema ni...jom sama-sama kita baca manfaatnya...

Kelebihan yang terdapat pada Garlic Complex keluaran Shaklee adalah Galic Complex diperbuat daripada bawang putih jenis premium yang ditanam secara organik di California, USA diwaktu musim panas dan bebas 100% daripada penggunaan racun perosak.

Pembuatan supplement Garlic Complex dilakukan pada terkawal iaitu pada suhu bilik tanpa haba semata-mata untuk mengekalkan pengaktifan Allicin pada tahap 100%. (tidak semua garlic yang dijual dipasaran mempunyai Allicin aktif. Allicin merupakan sebatian organosulfur yang terkandung dalam bawang putih yang mempunyai kelebihan sebagai antibakteria dan anti kulat, dan mempunyai sifat penyembuh.


Kegunaan Allicin Pada Bawang Putih Untuk Kesihatan Manusia

  • Mengurangkan pemendapan atesklerosis dan lemak
  • Menormalkan keseimbangan lipoprotein
  • Menurunkan tekanan darah
  • Mempunyai anti-darah beku dan anti-ativiti radang
  • Berfungsi sebagai anti-oksidan
  • Bersifat antibiotik dan antibakteria semulajadi
  • Bantu rawat jangkitan kulit seperti penyakit kaki makan air
  • Bantu rawat asthma

Keistimewaan Garlic keluaran Shaklee

1.   Pengekalan 100% Allicin aktif
2.   Dwi teknologi dilakukan untuk mengawal bau garlic
3.   Perisa semulajadi terhasil dari 2 kombinasi ekstrak herba iaitu  Rosemary dan 
      Spearmint.
4.   Mengandungi pelbagai jenis vitamin E untuk meningkatkan sebatian aktif Garlic
     dan meningkatkan keberkesanan Garlic dalam tubuh. Kebiasaan vitamin E yang 
     digunakan dalam dunia perubatan adalah γ-tocopherol.
5.   Setiap 2 tablet membekalkan 1000mg ekstrak garlic tulen yang bersamaan 
      2 ulas bawang putih segar.



Kepentingan Supplement Garlic Kepada Kesihatan Tubuh

1.  Meningkatkan tahap sistem penghadaman, fungsi jantung yang baik kerana 
     mengandungi ekstrak spearmint.

2.  Merupakan Antibiotik semulajadi yang selamat dan sangat bagus untuk pertingkatkan   
     sistem keimunan badan supaya boleh menghalang sakit berjangkit seperti selesema, 
     kulat, kuman, virus dan yis candida

3.  Membantu atasi masalah alergi dengan meningkatkan keimunan terhadap penyakit 
     alergi seperti hidung yang sensitive, sinus, alergi, asthma, selesema dan hepatitis

4.  Meningkatkan dan membantu dalam masalah sistem penghadaman seperti kembung 
     perut, senak perut, ulser gastrik dan ketidakhadaman.

5.  Menstabilkan tekanan darah tinggi dengan pengambilan konsisten 2-4 biji tablet Garlic 
     sehari selepas makan. Garlic dapat mengeluarkan raksa, plumbum, kadmium yang 
     merupakan logam toksik dalam tubuh dengan pantas. Logam toksik ini antara 
     penyebab tekanan darah tinggi meningkat.

6.  Melindungi sel-sel darah dari kemusnahan yang disebabkan kehadiran logam dalam 
     tubuh dan sekaligus menghalang kerosakkan hati oleh bahan kimia yang terkandung 
     dalam tubuh tanpa kita sedari.

7.  Membantu menurunkan paras kolestrol, LDL, trigliserid dan kelikatan darah, 
     mengurangkan bekuan darah, meningkatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang
     strok dan penyakit koronari.

8.  Membantu merawat kanser serta membantu mengurangkan peratusan bahan 
     pencetus kejadian kanser iaitu Nitrosamine. Garlic merupakan anti-oksidan kerana 
     mengadungi sebatian selenium+germanium+acid amino yang melindungi tubuh 
     dari radikal bebas yang merupakan antara penyebab kanser.

9. Mengelakkan Odema iaitu air tekumpul dalam badan terutama pada kaki dan 
    pergelangan kaki

10. Membantu menangani masalah organ-organ pernafasan tersumbat akibat batuk dan 
     brokitis yang berterusan, sakit kerongkong, selesema dan resdung (sinus)

11. Bagi yang mempunyai Diabetes - Garlic dapat meningkatkan pengeluaran insulin dan 
      meransang hati untuk mengawal gula dalam darah

12. Mampu melawan bakteria dan semua jenis jangkitan pada:
      - Kerongkong & Telinga (throat & ear infection)
      - Perut memulas (stomach upset)
      - Cirit-birit (Diarrhea)
      - Bronkitis
      - Luka-luka (infected wounds)
      - Jangkitan yang berulang-ulang seperti telinga, kerongkong, gusi, mulut, dada, 
        sistem air kencing

Kebanyakkan orang dewasa akan mengambil ubat antibiotik untuk melawan jangkitan penyakit seperti selsema, batuk ,cirit-birit dan sebagai tanpa mengetahui bahawa ianya akan memberi kesan sampingan untuk jangka masa panjang.Jadi ambillah suplement garlic shaklee yang merupakan antibiotik 100% semulajadi tanpa bahan kimia,perasa,gula dan bahan sintetik yang memberi kesan pada kesihatan kita..Pilihan di tangan anda...hubungi saya untuk konsultasi selanjutnya...

NOREHAN SAAD
SMS/TEL : 012-9466377
EMAIL : norehansaad81@gmail.com
     

0 ulasan:

Catat Ulasan

Categories

Dikuasakan oleh Blogger.

Follow by Email

Jom kenal

Popular Posts

Jom borak

Pengunjung blog